P'tit Yeti - Vakantie

Foto Wouter

Als je mij in de vakantie wil vinden, moet je in geen geval tussen de zonnebaders op het strand gaan zoeken. Het liefste trek ik erop uit voor een trektocht in één of ander dunbevolkt gebied. Hieronder kan je vinden wat ik de laatste jaren zoal uitgespookt heb.

2000

De langste fietstocht is nog steeds mijn Noordkaaptocht van de zomer van 2000. Toen ben ik met mijn fietsje helemaal van de Noordkaap naar huis gekomen. Op mijn eentje dan nog wel. De reden dat ik achteraf geen langere fietstochten meer ondernomen heb, heeft meer te maken met de hoeveelheid verlof die ik heb dan met het al niet niet meevallen hiervan.

2001

Het jaar daarop ben ik samen met Webbey dan terug naar het hoge noorden getrokken. Met de trein deze keer. Op een maand tijd hebben we toen Abisko, de Lofoten, Saltfjellet en de Hardangervidda onveilig gemaakt. Ook erg leuk. Momenteel kan je hiervan een verslag van de hand van Webbey lezen.

2002

Tijdens de zomer van 2002 heb ik dan geprobeerd een vervolg te breien aan mijn Noordkaaptocht. Dit keer was de bedoeling van Turkije tot in Portugal te geraken. Omdat ik na 4 dagen en nog steeds in Turkije erin geslaagd ben mijn fietsje in de prak te rijden was dat niet echt een succes. Ik ben dus vroeger dan verwacht naar huis moeten keren. Zo zie je maar: niet alles lukt zomaar. De route die ik toch fietste vind je op een kaart.

2003

In 2003 werd het een vakantie zonder trektocht. Wel zat ik een hele maand op de camping van Sankt Moritz (tijdje alleen en tijdje met Ellen). Daar heb ik vollen bak getraind tot ik alle bergen eens opgelopen was.

2004

Tijdens de zomer van 2004 ben ik er opnieuw eens met de fiets op uitgetrokken. Deze keer werd het een tocht naar Oostenrijk. Ik heb niet alleen gefietst maar onderweg ook nog mijn looptrainingen blijven onderhouden. Samengevat in een paar cijfertjes:
4038 km fietsen
483 km lopen
9 landen: België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Luxemburg
4 wedstrijden in 3 verschillende landen
5 passen van meer dan 2000 meter: Silvretta (2036 m), Flüelapaß (2383 m), Passo dello Splugio/Splügenpaß (2113 m), Passo del San Bernardino (2065 m) en Nufenenpaβ (2478 m)
Een verslagje is beschikbaar. Verder heb ik de route van mijn tocht ingetekent op een kaart. Zo kan je een beetje zien waar ik allemaal naartoe gereden ben.

Van deze tocht kan je ook mijn paklijst vinden. Mogelijk nuttig voor als je zelf een fietstocht wil ondernemen.

2005

In 2005 trok ik er terug met de fiets op uit. Ik begon min of meer waar ik vorig jaar geëindigd was: in Oostenrijk. Ik trok een klein stukje door Duitsland, maar ging dan verder naar Slovakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië en Zwisterland. En passant liep ik in 5 van deze landen een wedstrijd. Ik hield het op fietsgebied wel iets rustiger dan vorig jaar: slechts een dikke 2000 km en tweemaal een transfer met de trein. De route heb ik opnieuw ingetekend op een kaart en er is ook een fotoverslagje.

2006

Nog eens een fietstocht in 2006. Deze keer werd het drie weken rondtrekken in Tsjechië, Polen en Slovakije. Onderweg stond ook een weekje bij Viva met wat te voet in de Tatra rondlopen op het programma. En vanzelfsprekend kon ik het niet laten in die drie landen een wedstrijdje mee te pikken. Ook de route van deze toch heb ik ingetekend op een kaart. Aangezien het verslag van afgelopen jaar nog niet eens af is, zal er van dit jaar waarschijnlijk geen komen. Ik heb wel een fotoverslag in elkaar gestoken. Ik heb mijn fietstocht tot drie weken moeten beperken omdat ik in het voorjaar reeds twee weken in Kameroen was. Tja, ik heb ook maar een beperkte hoeveelheid verlof.

2007

In het voorjaar van 2007 stond opnieuw een fietstocht op het programma. De Balkan was deze keer bestemming van dienst. De route was ruwweg Bulgarije - Griekenland - Macedonië - Albanië - Macedonië - Servië - Kosovo - Servië - Bulgarije. Net als vorig jaar heb ik een fotoverslag in elkaar gestoken. En natuurlijk kon een kaartje met de afgelegde weg niet ontbreken. Tijdens de zomer volgde dan geen trektocht maar zat ik een tijdje in de Alpen en pikte daar een paar wedstrijden mee. Hiervan staan wat foto's in het fotoalbum.

2008

Bij mijn eerste poging werd ik uitgeloot om Hardrock te gaan lopen. Ik vloog dus naar de States en breide er een fietstochtje aan vast. Het werd een afwisseling van bergen en woestijn door heen Colorado, New Mexico, Arizona en Utah. Naar goede gewoonte zijn er een fotoverslag en kaartje met de route beschikbaar.

2009

Net als vorig jaar trok ik naar de States om daar wat te gaan lopen (Cascade Crest en Superior Sawtooth deze keer) en nam de fiets mee. Ditmaal passeerde ik in Washinton, Oregon, Idaho, North-Dakota en Minnesota. Naar nog steeds heel goede gewoonte zijn een kaartje en fotoverslagje beschikbaar. Eerder op het jaar was ik ook al een weekje in Algerije (foto's) om te lopen en Schotland gewoon op vakantie.


"Logic doesn't apply to the real world."

- M.L. Minsky